< Terug naar overzicht Scrubben voor lichaam en gezicht

Scrubben voor lichaam en gezicht


Scrubben is een zeer belangrijk onderdeel van ieder huidverzorgingsroutine. Dode huidcellen moeten eerst verwijderd worden, om een ​​gladdere huid achter te laten die kan ademen en er gezonder uitziet. Daardoor kunnen eventuele crèmes of oliën die je nadien aanbrengt beter doordringen in de huid. Er zijn tegenwoordig tal van scrubs voor het gezicht en lichaam verkrijgbaar, dus het kan een uitdaging zijn om de juiste voor jouw huidtype te vinden!

Hier is hoe je de 'scrub factor' kan maximaliseren:

  1. Gebruik je scrub op een schone, droge huid, maar overdrijf niet.
  2. Wees steeds voorzichtig tijdens het scrubben, want je huid is kwetsbaar!
  3. Blijf weg van scrubs met micro-beads: ze zijn milieu-onvriendelijk en te ruw voor de huid.
  4. Gebruik de scrub maximaal twee keer per week.

Geen fan van traditionele scrubs of graag vaker scrubben? Gebruik na reiniging een exfoliërende toner om dode huidcellen te verwijderen, zonder je huid te beschadigen. Hou producten in de gaten met AHA's (alfahydroxyzuren) zoals glycolzuur (uit suikerriet) en melkzuur (uit melk). Zoek ook naar producten met BHA's (beta-hydroxyzuren) zoals salicylzuur dat goed is ter behandeling van acne. Net als bij traditionele scrubs zullen je huidverzorgingsproducten beter doordringen na gebruik van een exfoliërende toner.

TOP TIP: We raden aan om je huid niet te overbelasten, dus kies een dag om te scrubben en een andere dag om de toner te gebruiken. Gebruik beide niet op dezelfde dag: dat kan de natuurlijke oliën van de huid verwijderen, wat mogelijks later problemen veroorzaakt.

https://www.skinaffair.nl/gezichtsverzorging/gezichtsmasker/

Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »