Easly Vrouwelijke intieme gezondheid test
Easly Vrouwelijke intieme gezondheid test

Easly Vrouwelijke intieme gezondheid test


Voor 15:00 besteld, morgen in huis
6 stuks op voorraad
             

Productomschrijving:

Heb jij last van een toegenomen hoeveelheid afscheiding, met een veranderende kleur of geur? Mogelijk heb je dan te maken met een vorm van vaginitis: een bacteriële vaginose (een veranderde samenstelling van bacteriën), candidiasis (een vaginale schimmel)

Product informatie

Easly Vrouwelijke intieme gezondheid test

Heb jij last van een toegenomen hoeveelheid afscheiding, met een veranderende kleur of geur? Mogelijk heb je dan te maken met een vorm van vaginitis: een bacteriële vaginose (een veranderde samenstelling van bacteriën), candidiasis (een vaginale schimmel) of trichomonas (een SOA).

Met de Easly zelftest ‘vrouwelijke intieme gezondheid’ kom je daar snel en eenvoudig achter. Easly test jouw vaginale test swab met een PCR-test op de aanwezigheid van een vorm van vaginitis.

Wat wordt er getest?

  • Bacteriële vaginose
  • Lactobacillus spp
  • Gardnerella Vaginalis
  • Atopobium Vaginae
  • Mobiluncus spp
  • Candidia albicans
  • Trichomonas vaginalis

Wat is vaginitis?

Wat zijn de verschillende varianten van vaginitis?

Vaginitis is een verzamelnaam voor diverse (infectieuze) aandoeningen van de vagina, gekenmerkt door veranderde afscheiding. Onder vaginitis vallen onder andere: 1) candidiasis; 2) trichomonas en 3) bacteriële vaginose. Hieronder wordt elk ziektebeeld verder uitgelegd.

 

Candidiasis
Candidiasis of candida is een infectie van de vagina die veroorzaakt wordt door een gistachtige schimmel genaamd Candida albicans. Candidiasis is een veel voorkomend probleem bij vrouwen. Gemiddeld worden 25 per 1000 vrouwelijke patiënten jaarlijks gediagnosticeerd bij de huisarts.

 

Trichomonas
Trichomonas is een infectie van de vagina die wordt veroorzaakt door een parasiet, genaamd Trichomonas vaginalis. Trichomonas is een seksueel overdraagbare aandoening. Met een incidentie van 0,3 per 1000 vrouwelijke patiënten per jaar, is Trichomonas een veel minder voorkomend probleem dan Candidiasis. Toch is het belangrijk om de juiste diagnose te stellen omdat vooral op langere termijn of tijdens een zwangerschap complicaties kunnen optreden.

 

Bacteriële vaginose
Bacteriële vaginose is geen infectie maar een disbalans in de aanwezige bacteriën in de vagina. In een gezonde vaginale flora zijn de bacteriën in een bepaalde verhouding aanwezig. Vooral lactobacillen moeten voldoende aanwezig zijn. Deze bacteriën zorgen namelijk voor de lage pH waarde (hoge zuurtegraad) van de vagina, waarmee infecties worden voorkomen. Wanneer er te weinig lactobacillen aanwezig zijn, nemen andere bacteriën de overhand en kunnen zo een infectie veroorzaken. Bacteriële vaginose is een zeer veelvoorkomend probleem onder vrouwen. Helaas zijn de exacte aantallen niet bekend, omdat niet elke vrouw met dit probleem naar de huisarts gaat.

Hoe ontstaat candida infectie vagina?

Candida is een schimmel die bij een deel van de vrouwelijke bevolking in normale omstandigheden aanwezig is in de vagina en dus tot de normale flora behoort. In sommige gevallen echter, veroorzaakt Candida een infectie. Meestal heeft dat geen duidelijke reden, maar in bepaalde gevallen kan een oorzaak worden aangewezen, zoals een verminderde afweer, een zwangerschap of een onderliggende aandoening als diabetes.

Hoe ontstaat trichomonas vaginalis?

Trichomonas kan worden overgedragen tijdens onbeschermde seks via de slijmvliezen van de geslachtsorganen, afscheiding, voorvocht en sperma.

Hoe ontstaat bacteriële vaginose?

Het is niet geheel duidelijk waarom sommige vrouwen frequent last hebben van bacteriële vaginose en anderen niet. Wel is duidelijk dat de klachten kunnen verergeren door onbeschermde seks, omdat sperma van invloed is op de zuurtegraad in de vagina.

Wat zijn de symptomen van vaginale infecties?

Bacteriële vaginose
De typische klacht bij bacteriële vaginose is een toegenomen hoeveelheid afscheiding die grijs van kleur is en onprettig ruikt.

 

Schimmelinfectie/candida infectie
Typisch voor candida is een verdikte, witte en brokkelige afscheiding die niet anders ruikt dan normaal. Andere mogelijke klachten zijn branderigheid, jeuk en roodheid van de vagina.

 

Trichomonas
Een typisch symptoom is meer afscheiding, die geelgroen van kleur kan zijn en onprettig ruikt. Verder is er vaak een rode vaginawand merkbaar en kan de baarmoedermond bij inspectie donkerrode puntjes bevatten (dit wordt ook wel een aardbeienaspect genoemd).

Wat is het beste moment om jezelf te testen?

Merk je een toegenomen vaginale afscheiding, met een veranderende kleur of geur? Heb je last van jeuk, roodheid of een branderig gevoel? Dan heb je misschien een vorm van vaginitis. Dan kan je via Easly heel eenvoudig thuis testen op vaginitis. Deze test omvat een bacteriele vaginose test, een vaginale schimmelinfectie test en een trichomonas vaginalis test. Eén vaginaal uitstrijkje is voldoende om op alle vormen van vaginitis te testen. Binnen 48 uur na staalontvangst in ons lab ontvang je de resultaten.

Wat is het verschil tussen een test voor bacteriële vaginose en een test vaginale schimmelinfectie?

De Easly zelftest ‘Vrouwelijke intieme gezondheid’ controleert op verschillende vormen van vaginitis, namelijk: schimmelinfectie of candida, bacteriële vaginose en trichomonas. Het belangrijkste verschil tussen bacteriële vaginose en een schimmelinfectie is dat er bij bacteriële vaginose geen pijnlijk, gezwollen of rood slijmvlies is. Ook is er geen pijn bij het plassen of vrijen. Bij een vaginale schimmelinfectie is dit meestal wel het geval. Daarbij is jeuk ook een kenmerkend symptoom voor een schimmelinfectie, wat niet zo is bij bacteriële vaginose. Verder is afscheiding die wit, geurloos en brokkelig is een kenmerk van een vaginale schimmelinfectie. Bij bacteriële vaginose kan de afscheiding sterk ruiken en grijswit zijn van kleur.

Lees meer

Klantbeoordelingen


0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »