Easly SOA Herpes / Syfilis test
Easly SOA Herpes / Syfilis test

Easly SOA Herpes / Syfilis test


Voor 15:00 besteld, morgen in huis
6 stuks op voorraad
             

Productomschrijving:

De SOA Herpes / Syfilis test is geschikt als je een besmetting met ofwel herpes ofwel syfilis vermoedt, bijvoorbeeld naar aanleiding van een partnerwaarschuwing én door typische klachten: blaasjes en/of zweertjes rondom de penis, vagina, anus of mond.

Product informatie

Easly SOA Herpes / Syfilis test

De SOA Herpes / Syfilis test is geschikt als je een besmetting met ofwel herpes ofwel syfilis vermoedt, bijvoorbeeld naar aanleiding van een partnerwaarschuwing én door typische klachten: blaasjes en/of zweertjes rondom de penis, vagina, anus of mond. Bij de SOA Herpes en Syfilis test wordt jouw lichaamsmateriaal geanalyseerd op de verwekkers van herpes (een virus) en syfilis (een bacterie). Je hoeft bij deze test geen onderscheid te maken tussen een test voor mannen of vrouwen. Het toevoegen van extra afnames is niet nodig, je neemt alleen materiaal af van de aanwezige blaasjes en/of zweertjes. Deze SOA-test is inclusief medisch testcertificaat.

Wat houdt de SOA Herpes / Syfilis test in?

Bij de SOA Herpes / Syfilis test wordt jouw lichaamsmateriaal via een PCR test geanalyseerd op herpes en syfilis. Het testen op herpes en syfilis is onafhankelijk van jouw geslacht. Je dient hiervoor materiaal af te nemen van aanwezige blaasjes en of zweertjes in het gebied rondom de vagina, penis, anus of mond.

Deze test is dus alleen geschikt als je momenteel last van blaasjes of zweertjes. 

 

Wat wordt er getest?

Er wordt getest op de volgende SOA’s:

 • Herpes genitalis
 • Syfilis

Pakket inhoud

Afname materiaal is gelijk voor man en vrouw:

Soa test voor Herpes/Syfilis

Informatie over de SOA’s in dit testpakket.

Bekijk hieronder in één oogopslag de meest belangrijke de informatie over herpes en syfilis. Klik op de links voor uitgebreidere informatie. 

 

 • Syfilis 
  • Syfilis is ook bekend onder de naam lues.
  • Het komt met name voor bij mannen die seks hebben met mannen.
  • Patiënten met hiv hebben een grotere kans op syfilis.
  • Er bestaan verschillende stadia van syfilis, elk stadium wordt gekenmerkt door verschillende symptomen.
  • In het eerste stadium is er vaak sprake van een zweertje op de penis, in de vagina, anus of in de mond.
  • Zwangere vrouwen worden standaard getest op de aanwezigheid van syfilis in het eerste trimester via bloedonderzoek.
  • Syfilis kan worden behandeld met antibiotica.

   

  Herpes 

  • Er bestaan twee typen van het herpes simplex-virus en beide kunnen de SOA herpes genitalis veroorzaken.
  • Voor vrouwen geldt dat 20% tot 50% klachten zal ontwikkelen.
  • Herpes genitalis wordt gekenmerkt door blaasjes rondom de penis, vagina, anus of mond.
  • Behandeling is niet altijd nodig, wel bij ernstige klachten.
  • Behandeling verkort alleen de duur van klachten en vermindert de ernst van klachten, het virus blijft echter in het lichaam aanwezig.
  • Bij zwangere vrouwen kan de infectie tijdens de bevalling worden overgedragen op het kind en ernstige infecties veroorzaken, daarom worden zwangere vrouwen met herpes vanaf 34 weken doorverwezen naar het ziekenhuis.

Is deze test geschikt voor jou?

Voor een zo betrouwbaar mogelijk resultaat is het belangrijk dat je kiest voor de juiste SOA test. De juiste SOA test is een test op de juiste type SOA of SOA’s en op de juiste afnames. Voor de Herpes / Syfilis test geldt dat deze test onafhankelijk is van geslacht en dat er alleen een afname van de blaasjes of zweertjes hoeft plaats te vinden.

NB: Voor het testen op herpes en syfilis via Easly geldt dat dit alleen mogelijk is als er op dit moment sprake is van blaasjes of zweertjes in het gebied rondom de vagina, penis, anus of mond.

Kun je al testen?

Voordat je een test afneemt, is het belangrijk om rekening te houden met de incubatietijd van een SOA. De incubatietijd is de tijd tussen het moment van besmetting en het moment dat een SOA aantoonbaar is via een test. Test je te vroeg, dan kan het zijn dat jouw test negatief uitvalt, terwijl je toch besmet bent geraakt. Je hebt dan te maken met een vals-negatieve uitslag. Hieronder vind je een tabel met de incubatietijden per SOA.

SOA Incubatietijd   Wanneer testen
Chlamydia 14 dagen Twee weken na onbeschermde seks. Test direct bij klachten en herhaal de test na twee weken bij een negatieve uitslag.
Gonorroe 14 dagen Twee weken na onbeschermde seks. Test direct bij klachten en herhaal de test na twee weken bij een negatieve uitslag.
Trichomonas 21 dagen Vier weken na onbeschermde seks. Test direct bij klachten en herhaal de test na vier weken bij een negatieve uitslag.
Mycoplasma 28 dagen Indien er sprake is van aanhoudende klachten, zonder aanwijzingen voor Chlamydia of Gonorroe. Het testen op mycoplasma is vooral zinvol bij mannen met aanhoudende klachten.
Herpes 4 dagen Direct bij aanwezigheid van blaasjes in of rondom de vagina, op of rondom de penis, in of rondom de anus.
Syfilis (primair)  10 tot 90 dagen Direct bij aanwezigheid van een zweertje (ulcus) in of rondom de vagina, op of rondom de de penis, in of rondom de anus of in de mond.
Lees meer

Klantbeoordelingen


0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »